Over ons
03/2018

Over ons

Meer informatie over RAGT Seeds, Europees veredelings- en zaaizaadbedrijf.

Over ons

 

Bijna één op de vijf hectare in Europa is ingezaaid met een RAGT-variëteit en bijna een derde van de pasta gemaakt in Frankrijk en Italië komt van durumtarwe van RAGT-rassen.

Onze producten zijn zelfs te vinden op een aantal bekende Europese sportlocaties: de grasmat in de stadions van het Stade de France en Parc des Princes in Parijs bestaat uit RAGT-gras en ook de greens van de Royal & Ancient Golf Club in St. Andrews in het Verenigd Koninkrijk zijn ingezaaid met de recreatiegrassen van RAGT.

RAGT is in 1919 opgericht door boeren in Aveyron. De families van deze boeren zijn vandaag de dag nog steeds aandeelhouders. Het voortdurende succes van het bedrijf wordt ontleend aan enerzijds het lokale karakter van zaken doen en internationaal onderzoek en ontwikkeling anderzijds. Met als resultaat dat RAGT stevig gevestigd is in alle belangrijke landbouwgebieden in Europa.

RAGT is vernoemd naar de vier regio’s in Zuid-Frankrijk waar het bedrijf zijn oorsprong heeft: Rouergue, Auvergne, Gévaudan en Tarnais en heeft een diepgewortelde agrarische achtergrond. Het wordt gerund voor en door boeren en blijft zijn principes, de ambitie tot innovatie, omarmen.

Door de lange-termijnaanpak in de groei van het bedrijf en het streven naar het aannemen en behouden van het meest getalenteerde en ervaren wetenschappelijke personeel, heeft RAGT een zeer goede reputatie opgebouwd in de agrarische en aanverwante industrieën.

Van tarwe, gerst en haver tot koolzaad, maïs en grassen – onze geavanceerde aanpak op het gebied van research en development levert steeds weer een sterk assortiment van de diverse producten, jaar in jaar uit.

RAGT investeert meer dan 15% van zijn omzet in research en development en door het blijven ontwikkelen van goede rassen zoals Rubisko, Bergamo, RGT Reform, RGT Planet en Skyfall, blijven we onze leidende positie in de Europese markt behouden.

Van maïs, zonnebloem en sorghum tot grassen, groenbemesters en peulvruchten, jaarlijks worden meer dan 200 nieuwe rassen, verdeeld over 24 verschillende gewassen, ingeschreven door onze wetenschappers en onderzoekers.

Deze baanbrekende rassen zijn verantwoordelijk voor hoge opbrengsten terwijl ze ook zorgen voor de kenmerken en eigenschappen waar boeren en hun klanten om vragen.

 

In de Benelux is RAGT verantwoordelijk voor maïs, granen, winterkoolzaad, soja, sorghum en zonnenbloemen. RAGT is gevestigd in Kessel (Nederland), samen met Joordens Zaden (aangesloten bij RAGT sinds 1993) die wereldwijd actief is in het kweken, produceren en vermarkten van groenbemesters, voederbrassica’s, voedergrassen en gazongrassen.