RAGT in woorden

RAGT in woorden

RAGT, Rouergue Auvergne Gévaudan Tarnais

Natuurlijke streken waar de oorsprong van RAGT ligt. Het bedrijf is geworteld met sterke menselijke waarden, en gaat de uitdaging aan voor een ambitieuze, innovatieve en competitieve Europese landbouw.

Van Aveyron naar Europa

Opgericht door boeren uit de Aveyron, die vandaag de dag nog steeds aandeelhouders zijn, is RAGT nu gericht op Europa.

Door het vasthouden aan het lokale zakelijke gevoel, heeft RAGT zich in alle Europese landbouw gebieden kunnen vestigen.

RAGT in het hart van de landbouw

RAGT heeft 2 elkaar aanvullende afdelingen :

Zaden afdeling

RAGT kweekt, produceert en verkoopt zaden over de hele wereld. RAGT handelt in de belangrijke gewassen voor de Europese landbouw.

Toelevering aan de landbouw

RAGT Plateau Central belevert en adviseert meer dan 10.000 boeren in de Aveyron regio met voer, bemesting en vele andere producten.

RAGT: innovatief kweekwerk

Elk jaar meer dan 200 nieuwe rassen in 32 verschillende gewassen: mais, zonnebloemen, sorghum, grassen, harde tarwe, zachte tarwe, triticale, gerst, soya en koolzaad.

RAGT investeert meer dan 18% van de omzet in rassenonderzoek en ontwikkeling. Onderzoek dat over heel Europa verspreid plaatsvindt:

300 kwekers en technisch assistenten

17 kweekstations verdeelt over Europa

63 test locaties

28.000 testveldjes

4 laboratoria: technologie, phytopathologie, biometrics

Samenwerkingsverbanden mbt Genomics

Commerciele aanspreekpunten in heel Europa

RAGT heeft rond de 100 vertegenwoordigers in 20 dochterondernemingen die de agrarische wereld dicht bij de boer en handel meemaken.

RAGT: product kennis

RAGT heeft een database: SEV® (Système d’Evaluation Variétale) die alle resultaten van alle proeven die zijn uitgevoerd bevat. Deze gegevens komen voort uit de RAGT testen en uit proeven van handel, industrie en andere instanties.

Elk jaar worden honderd duizenden gevens ingevoerd, met verschillende agronomische en technologische criteria zodat het mogelijk is om onze rassen verder te verbeteren. SEV® wordt gebruikt door onze kwekers om kruisingen te selecteren; door onze product managers voor hun kennis van het product, kennis van de verschillende regio's en markten. Het is een waardevol gereedschap waarvan we ook onze klanten laten profiteren.

RAGT: innovatie voor iedereen

In de landbouw:

Bijna 1 van elke 5 hectare is gezaaid met zaad van rassen van RAGT.

In voedsel:

Bijna een derde van alle pastas in Frankrijk en Italie zijn gemaakt met harde tarwe afkomstig van RAGT rassen.

In de vrije tijd:

Vele sportvelden, stadions en golfbanen zijn ingezaaid met RAGT grassen.

 

www.ragt.fr